Szülinapi fotózás egy fotós szemével 

A születésnapi fotózások manapság nagy népszerűségnek örvendenek, és bevallom, hogy nekem is ez a kedvenc témám mind közül. Tudniillik, a felnőttek sokkal gátlásosabbak, kevésbé gördülékeny folyamat felszabadulniuk a kamera előtt, mint a csöppségeknek. Ebből a szempontból az egy éveseket a legkönnyebb fotóznom. A piciket csak nevettetni kell, és már hozzák is maguktól a jobbnál jobb, imádnivaló és mókás pózokat. Nekem itt tényleg csak annyi a dolgom, hogy elkapjam a megfelelő pillanatot. A születésnapi fotózással megállítom az időt a gyermeked felejthetetlen pillanataiból, amit évek múlva is öröm lesz elővenni és átélni az emlékeket.

És persze hogy bohócot csináljak magamból: különböző hanghatásokat hallatva vonzom a tekinteteket a kamera irányába, és csalok önfeledt mosolyokat az arcokra. Ez nem csak a gyereknek mókás, kívülről nézve nekünk, felnőtteknek is igencsak szórakoztató folyamat. Például a műtüsszentéseimet tízből kilenc gyerek nagyon imádja, a maradék egy sírva fakad tőle, de üsse kavics, ez is benne van a pakliban, pedig igazán elhihetitek, hogy kicsit sem hasonlítok Stephen King legendás bohócára. Az újonnan keletkezett „problémát” orvosolandó, előkerül ilyenkor a zsebemben megbújó bubifújó, és már búcsút is inthetünk a legörbülő szájaknak.

A Babaemlékeknél olyan fotósorozatokat készítek, amelyeket évről évre mindig öröm lesz visszanézni az egész családnak, még ha ez nem is minden esetben zökkentőmentes, ahogyan azt feljebb is említettem egy-egy szégyenlősebb, megszeppentebb csöppség kapcsán. Nem kell megijedni, a bubifújón kívül erre az esetre is vannak még viccesebbnél viccesebb, mosolyfakasztó praktikáim, és ha már családi program, szeretem a szülőket is bevonni a folyamatba: anyukát a baba mellé állítom, aki visszaterelgeti a kúszó-mászó porontyot, apukát pedig a hátam mögé, hogy ne mindig én tetszelegjek a grimaszoló bohóc szerepében. 😉

Egy Éves Szülinapi Fotózás

Első Születésnapi Fotózás Budapesten A Babaemlekek.hu Fotóstúdióban

 

A születésnapi fotózás mókás élmény az egész családnak

Egy ünnepi fotózás az egész családnak mókás alkalom, kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élmény. A  képek legtöbbször a budapesti fotóstúdiómban készülnek, ahol minden feltétel és kellék adott a hamisítatlan szülinapi hangulat megteremtéséhez. Torta, zene, lufi, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt…

Ne felejtsd el, hogy minden egyes szülinap megismételhetetlen és varázslatos a gyermeked életében. A születésnapok csak úgy követik egymást, a gyermeked hamar felnőtté válik, de nálam a fotózás erejéig megáll az idő, örök emlékként tudod bármikor elővenni és évről évre megcsodálni ezeket a tökéletes képeket.

Legyen szó 1 éves, 2 éves, 3 éves vagy akár 4 éves születésnapi fotózásról, minden helyzetre fel vagyok készülve. Kedves szülők, fontos tudnotok, hogy én már tényleg mindent láttam. Előttem aztán kicsit sem kell feszélyeznetek magatokat, bolondozzatok kedvetekre, akár a hátatokon is pöröghettek a gyerekek legnagyobb örömére. Meg az enyémre. 😊

Szülinapi Fotózáson Nagycsaláddal

Nagycsaládos Szülinapi Fotózás 2021 Budapest

A születésnapi fotózás előtti legfontosabb tudnivalók

 

  1.  Itt a weboldalon és a facebook oldalamon is tudtok tájékozódni, hogy milyen hangulatú szülinapi képeket készítek. Érdemes előrelátónak lennetek, és mihamarabb lecsapnotok egy szabad időpontra, mivel az üres helyeim nagyon gyorsan betelnek.
    Ami ezen felül a legfontosabb, hogy megírjátok, mikor lesz a babátok szülinapja. Azért érdemes előtte kb. két héttel megtartani a fotózást, hogy a nagy napra tutira elkészüljenek a képek, amiket így már frissen, naprakészen posztolhattok is, küldhetitek a boldog nagyszülőknek, a család apraja nagyjának, és még a folyton kíváncsiskodó szomszéd nénit is boldogíthatjátok vele! És végül, de nem utolsó – ám annál lényegesebb – sorban nektek a legnagyobb örömforrás, hiszen így évről évre nyomon követhetitek a csöppségetek cseperedését. (És egyúttal magatokat is emlékeztethetitek arra, hogy ehhez képest ti mennyivel öregebbek lettetek. Ugye, hogy ugye?) 😉

 

  1. Az üzenetetekre reagálva egy háttérválasztékos albumot fogok küldeni. Két csomag közül választhattok:

 

  • Kis szülinapi fotó csomag: 1 általatok választott háttér áll a rendelkezésetekre
  • Nagy szülinapi fotó csomag: 2 általatok választott háttér áll a rendelkezésetekre

 

Első Szülinapi Fotómontázs

Első Születésnapi Fotósorozat

A háttereket és a fotóstúdiót természetesen előkészítem, mire megérkeztek hozzám. Ezen felül sok-sok színes, szülinapos kellék és ruhácska áll a rendelkezésetekre, amit a háttérhez illően választunk ki. A kelléktáramban O-N-E, É-S, E-G-Y betűk, valamint fából készült, többszínű számok közül is válogathattok.

 

  1. Ha nem bánod, hogy ragacsos-maszatos lesz a gyerek, kérhetsz tortaevős fotózást is. Mindenképpen előre jelezd, ha tortás szülinapi fotózást szeretnél. Fontos, hogy megírd nekem az esetleges allergéneket, hogy mi ne kerüljön a tortába, ami itt is lesz a stúdiómban, mire megérkeztek, mivel ezt én biztosítom a számotokra. Mondanom sem kell, természetesen a háttérhez passzoló színben (és az általad kért ízben).
  1. Tortamaszatolás után (vagy ettől függetlenül) a kellemest a hasznossal is vegyíthetjük: ha szeretnétek, kérhettek pancsolós képeket is. Ekkor fincsi habos fürdőt készítek egy bűbájos kiskádban, ahol a pici kedvére pacsálhat, és a cukiságfaktorunkat is kimaxolhajta. Ez szintén tökéletes alkalom a buborékfújásra, tehát garantált lesz a móka és a kacagás, ráadásul a gyerek is tiszta lesz, szóval erősen ajánlott kihasználni a kelléktáram adta lehetőséget. 😉

 

  1. Szülinapi, digitális táblácskát is igényelhettek, ami utószerkesztés során kerül a fényképekre. Fontos, hogy előre jelezd nekem, ha szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, hiszen így az alapképet időben el tudom készíteni hozzá. A táblácskán szerepelhet a fogak száma, testsúly, magasság, kedvenc étel, kedvenc játék, bármi, ami eszetekbe jut. Ezt a táblát pedig ugyanúgy, nyomtatható formában is megkapjátok a képek mellé.

 

  1. Fotózás után az előválogatott képeket feltöltöm egy internetes képnézegetőbe, ahol otthonról, kényelmesen ki tudjátok választani azokat a képeket, amiket szeretnétek, hogy kidolgozzak nektek. Miután megírtátok nekem a képek sorszámát, már kezdem is a munkát. Természetesen kérhettek plusz fotókat is, ha nehéz a döntés.

 

A szülinapi fotózások kb. 30-60 percet vesznek igénybe, ennél többet nem szívesen töltenek a picik fotózással. A képeket digitálisan, kétféle méretben fogjátok megkapni: az egyik nyomtatásra előkészítve, a másik Facebookra, Instagramra vagy egyéb közösségi felületekre optimalizálva kerül átadásra.

Szülinapi Portréfotózás

Kreatív Szülinapi Portré Fotósorozat A Babaemlekek.hu Műteremben

Tehát a szülinapi képek készítése nekem nem csak munka, hanem hobbi és szenvedély is, remélem ez a képeimen is látszik. Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, ne habozz felkeresni! Szeretettel várlak titeket a bababarát budapesti műtermemben, ha különleges születésnapi fotózást szeretnétek

Ha szeretnél szülinapi képeket a gyermekedről, írj nekem üzenetet

Még több szülinapi fotóért  kövess az intagramon is

Facebookon már biztosan követsz, ha mégsem, akkor itt megtalálod az eddigi szülinapi fotózásaimról készült képeket

Pinteresten is vannak csodaszép szülinapi fotóim

Szűcs Detti fotós
babafotós
SZŰCS DETTI fotós
A nevem Detti. 3 gyermekes édesanyaként tudom mennyire fontos, hogy gyermekeinkről minél több maradandó emlékünk legyen, elsősorban a legkisebbeket fotózom 0-tól 3 éves korig, de kültéren örömmel készítek a nagyobbacskákról is emlék képeket.
Kategóriák
Instagram