Általános Szerződési Feltételek

Megrendelő, aki a fényképészeti szolgáltatást igénybe veszi, annak költségét megtéríti.

Fotós, aki a megrendelés alapján a fotózást elvégzi. A fotós vállalja, hogy a megfelelő szakértelemmel, a szükséges technikai eszközökkel, a tőle telhető legjobb minőségben elvégzi a megrendelt fotózást.

 A megrendelő vállalja, hogy a fotózás előre megbeszélt ellenértékét a fotózás után megfizeti a fotósnak. A képek átadása

A képeket válogatás után nyomtatásra alkalmas minőségben, minden képet feldolgozva (fényerő, színkorrekció, kontrasztretusálás, stb.) ad át a fotós a megrendelő részére digitális formában, e-mailben, megbeszélés szerint egyéb formában (cd-n). A retusált képek a fotózás után maximum 3 héten belül készülnek el.

A válogatásra átadott/megosztott nyers fotók nem képezik a megrendelő tulajdonát, azokat harmadik személynek kiadni, internetre feltölteni szigorúan tilos. Kizárólag retusált fotók használhatóak fel erre a célra.

Az eredeti méretű képekre nem teszek semmilyen jelzést, feliratot, így azokból korlátlan számú papírkép készíthető. A logóval ellátott képek kisebb méretezésűek, ezek webes felületre optimalizáltak. Szerzői jog, felhasználási jog A képek szerzői joga a fotóst illeti meg. A fotósnak joga van saját honlapján, nyomtatott kiadványában, reklámjaiban marketing célra, referenciaként felhasználni az általa, megrendelő kérésére készített fotókat, kivéve, ha a megrendelő ezt a fotózás megrendelése előtt nem engedélyezi.  Megrendelő szerződés szerinti díjazás fejében a képekre felhasználási jogot szerez.

Joga van saját webes (magánjellegű) profilján (Facebook) felhasználni a szerző vízjelével ellátott képeket, valamint az eredeti méretű képekből korlátlan számú papírképet, ajándéktárgyat készíteni, kizárólag magáncélra. A képek 70%-nál nagyobb vágása bárminemű megváltoztatása tilos.

Ha a fotózást akadályozó tényező merülne fel A felek kötelesek egymást értesíteni minden olyan körülményről, amely a fotózást befolyásolja. Mindkét félnek törekednie kell a problémamegoldásra, és a megegyezésre. Ha a fotózás előre lefoglalt külsős bérelt stúdióban történne, és a megrendelő lemondja, a stúdió bérleti díját köteles megfizetni.

Szerződés megszűnése mindkét fél elállhat a szerződéstől, ha a másik fél megszegte a szerződés bármely pontját és nem tudnak megállapodni mindkét fél számára megfelelő további feltételekben.

Szerződésszerű teljesítés esetén a szerződés akkor szűnik meg, ha mindkét fél kölcsönösen teljesítette kötelességeit.