Share

Családi fotózás – Így születnek a maradandó emlékek

Évről-évre egyre nagyobb az igény a minőségi családi fotózásra. Ebben szeretnék a segítségetekre lenni: többéves fotós múlttal a hátam mögött, kiválóan felszerelt műteremmel és profi kellékekkel várlak Téged és a családodat az alkotóbirodalmamba. A legtöbben karácsony előtt keresnek meg családi fotózásokkal kapcsolatban, van olyan, aki szülinapi fotózással egybekötve szeretne pár családi képet, de az év többi napján is állok a rendelkezésetekre, hiszen évszaknak megfelelően szebbnél szebb képeket alkothatunk szabadban és műtermi körülmények között egyaránt.

KÉP

A családi képek készítése az alkotás igazi művészete nekem

Nyilván ma már mindenkinél ott lapul egy telefon, amit pillanatok alatt elő lehet rántani, és kész is a fotó. Ez mind szép és jó, de ne felejtsétek el, hogy egy profi fotós segítségével tartalmasabb, változatosabb végeredményt kaphatunk, ellenben az okos telefonokkal. Utóbbi nem fogja segítségül előhívni a kreativitást, a profi beállításokat és látószögeket, a megfelelő fényviszonyokat és színeket, a profi felszerelésről nem is beszélve, ami elengedhetetlen a minőségi alkotásban.

A műtermi helyszín mellett kültéren is van lehetőségünk családi fotókat készíteni, sőt, tavasztól őszig kifejezetten ezt ajánlom, hiszen a természet színeinél keresve sem találhatnánk szebb hátteret. Több olyan budapesti – és környékbeli családbarát helyszínt is tudok javasolni, ahol korábban már jártam, jól bevált terep és könnyen megközelíthető. A téli kültéri családi fotózást azért nem ajánlom, mert ritkán sikerülnek őszintére a hidegben vacogós képek, és persze megfázni sem szeretnénk, pláne pici gyerekkel.

Az évek során gyakran tapasztaltam családi fotózások alkalmával, hogy az apukák többsége kényelmetlenül érzi magát, nem szívesen állnak kamera elé. A legtöbb fotós erőlteti a mosolygást, nyilván innen származhat a rossz beidegződés. Bizton állíthatom, hogy a nálam eltöltött első fotózás után feloldódnak az apukák is, és következő alkalommal már feszültségmentesen érkeznek hozzám. Nagyon fontos, hogy ne csak a kamera előtt, hanem a kamera mögött is jól érezzék magukat a fotóalanyaim. Ahhoz, hogy őszinte pillanatokat örökíthessek meg, az első és legfontosabb szempont a vendégeim kényelme. Nálam nem kötelező a colgate-mosoly, itt mindenki azt csinál a kamera előtt, amihez kedve szottyan. Egy fotózás során az egyéniség akkor köszön vissza igazán, ha nem erőltetünk semmit.

Apukás csipeszes kép

Egy pár kreatív kiegészítő, egy-egy viccesebb fotóbeállítás legtöbbször gyógyírt jelent a kezdeti nehézségekre. Nálam rengeteg ilyen kellék közül válogathattok, melyeket felár nélkül bármikor igénybe vehettek. Ha kisgyermekkel érkeztek, érdemes magatokkal hozni a kedvenc játékát, plüssállatkáját, hogy könnyebb legyen feloldódnia a kamera előtt.

Nálam a családi fotózás sokkal többet jelent puszta fényképezésnél: a fotóalanyaimmal mindig találunk rá lehetőséget, hogy szeretettel töltsük meg a képeket, így a kézzelfogható emlékek mellett élményeket is ajándékozhatunk egymásnak.

KÉP

Fontos tudnivaló, hogy a fotóstúdióm állatbarát is. Ha kutyás-macskás család vagytok, bátran hozzátok magatokkal kedvenceiteket a családi fotózásra is, hiszen négylábú barátaink nélkül nem teljes a család. Ha együtt a van a család, és nincs semmi zavaró körülmény, az már önmagában nagy siker a mai rohanó világban, igaz?

Kutyás kép

Családi fotózás előtti tennivalók

Érdemes időpontkérés előtt inspirálódnotok (az internet segítségével), hogy milyen stílusú családi fotókat szeretnétek. Önmagában a közös ötletelés is szuper csapatépítő családi program lehet. Ha kitöltöttétek a jelentkezési lapot, megbeszéltük az időpontot, elmondtátok az esetleges kívánságokat, hogy milyen beállítást és hátteret szeretnétek, akkor más teendőtök nincs, mint várni a nagy napot. Ha bármilyen oknál fogva késtek, vagy egyáltalán nem tudtok eljönni a megbeszélt időpontra, akkor tiszteljetek meg azzal, hogy időben szóltok. Mindenkivel előfordul néha az ilyesmi.

KÉP

Hogyan zajlik a családi fotózás?

A fotózás napján szánjatok elég időt a készülődésre, hogy kiegyensúlyozottan érkezhessetek hozzám. Mindnyájunknak könnyebb lesz, ha nem kell kapkodni és rohanni. Érdemes többféle, lehetőleg egyszínű ruhával készülnötök, ugyanis a mintás ruha eltereli a figyelmet az arcról. A családi fotózásra szánjatok legalább 2 órát, de ha van rá lehetőség, ne szervezzetek közvetlenül utána fix időpontos programot, mert bizonyos esetekben tovább is tarthat a fotózás, mint azt előre elterveztük, főleg ha több gyermek is van a családban. Így biztos, hogy mindenre és mindenkire tudunk időt szánni. Mire megérkeztek, már elő lesz készítve minden megbeszélt kellék és fotóháttér, hogy ne akkor menjen el erre az értékes időnk, amikor már ott vagytok. Innentől nektek már csak annyi a dolgotok, hogy jól érezzétek magatokat.

A családi fotózás során igyekszem a lehető legtermészetesebb beállításokat használni, de ha a családi kupaktanács úgy dönt, készülhetnek ünnepi, komoly, vidám, vicces, művészi fekete-fehér vagy beállított képek is. Igyekszem olyan családi képeket készíteni, amelyeket 10-20 év múlva is élmény lesz visszanézni. A legfontosabb, hogy bízzatok a fotósban, hiszen e nélkül nem készülhetnek tökéletes képek.

KÉP

Családi fotózás utáni tudnivalók

A képek átadása digitális formában történik. Egy privát képválogatón keresztül kiválaszthatjátok a szerintetek legjobban sikerült fotókat, amelyeken utómunkával finomítok, majd kétféle méretben átadok. A kidolgozási idő maximum három hét. Igény szerint papírképeket, vászonképeket is kérhettek, amit külső nyomdában készítenek el a kész fotókból. Fontos tudnivaló, hogy a nyers, kidolgozatlan képeket nem áll módomban átadni, csak a profi kidolgozású fotók képezik a családi fotózás csomagok tartalmát.

Ha szeretnél olyan családi képeket, amelyeket később büszkén mutogathatsz, akkor kérj időpontot! Nálam nem a mennyiség, hanem a minőség számít. A kézzelfogható emlékek készítése mellett kiemelten fontos, hogy a nálam vendégeskedő alanyok egy igazi élményfotózás részesei legyenek, amelyre a család minden tagja örömmel gondol majd vissza.

KÉP

Ha Te is szeretnél családi fotózáson részt venni, írj nekem

Még több képért kövess az intagramon is

Facebookon már biztosan követsz, ha mégsem, akkor itt megtalálsz

Pinteresten is vannak csodaszép családi fotóim

Rólam mondtátok

Törteli Csilla: Nagyon kedves és emellett nagyon profi is! A lányaimnak fényképező-undortiszük van, de Detti róluk is szuper képeket készít!
Ilcsik-Szabó Mónika: Évek óta ő fotóz minket. Még sosem csalódtunk! A kislányom sokszor kérdezi, hogy mikor megyünk megint Dettihez?
Szik-Kiss Bea: Nagyon gyorsan kaptam időpontot tőle, és nagyon hamar készen lettek a kismama fotóink is. Detti nagyon kedves és türelmes, ès nem mellesleg csodás képeket készít. Szívből ajánlom!
Sári – Szabó Farkas: Dettinél voltunk már kismama fotózáson is és visszatértünk hozzá az 1. születésnapi és karácsonyi családi fotózásához is. Rengeteg ötlettel és kellékkel rendelkezik Detti, kreativitása és türelme határtalan. Végig tudta a kislányunk figyelmét tartani, mosolyogtatni őt. Nem csak fotózásra, hanem egy baráti viszontlátásra is mentünk hozzá. Minden évben fogunk menni Aki egy oldott, családias hangulatú, könnyed fotózásra vágyik SZUPER képekkel eredményként, csakis Dettihez menjen!
Hirth Ádám: Rengeteg fotózását láttam, ezért el tudom mondani, hogy évek múlva nagyon nagy élmény lesz visszanézni ezeket a remek képeket. Nagyon nagy élmény egy fotózás, akár a szülők, akár a gyerekek számara is. Mindenkinek ajánlom, és nem csak egyszer, hanem évente fordulnék hozzá, ha lenne gyerekem.
Viszlóczki Bálint: Detti már többször is fényképezett minket. Kedves, gyerekszerető és profi fotós . Anya nekünk mindenből a legjobbat szeretné ,ezért is járunk hozzá. A húgom egy izgő-mozgó , de még róla is tud képet készíteni. 
Zsigri Bernadett: A szebbnél szebb dekorációk és kiegészítők kombinálva Detti végtelen türelmével és kedvességével.... Na meg persze ügyességével Csodálatos képek készültek

Őszi Gyermekfotózás Maximmal
Levi Vagány Születésnapi Gyermekfotózása Budapesten 2020
Bogi Mosolygós Levendulás Fotózása 2019