Home/Gyermekfotózás / Szofi és a pipacsok

Nyári gyermekfotózás pipacsosban

Szofi négyéves nagylány. Szülinapját minden évben gyermekfotózással ünnepli a család, így nem először dolgoztunk együtt. Legutóbbi találkozónkat a karantén miatt halasztani kellett, ám a képek is bizonyítják, hogy sikeresen behoztuk az elmaradást.

Gyermekfotózás Pipacsmezőn 2020Ez a szülinapi gyermekfotózás eredetileg stúdióban készült volna, mikoris Szofi édesanyja az instámat böngészve pipacsos képekre bukkant – és beleszeretett.

Így kerültünk a stúdióból erre a pipacsmezőre.

Változó, hogy a gyerekek közül ki mennyire szereti a fotózást. Vannak, akik izgágák – mint Szofi -, vannak, akik először találkoznak velem, ezért visszahúzódóak, és vannak olyanok, akiket kőkeményen le kell fizetni nasival. Szofi vagány, tűzrőlpattant leányzó, akinek konkrét véleménye van a világról: a habos-babos ruhákból köszöni, de nem kér. Korábban nem kifejezetten rajongott a fotózásért sem, de nagy örömünkre mára már megszerette, és az előző évekhez képest sokkal gördülékenyebben haladtunk.

Pipacsos Családi Fotózás 2020

Pipacsos Családi Fotózás 2020

Gyermekfotózás a pipacsmezőn

Minden gyermek másnak örül, másra vigyorog, ezért gyakran kérek szülői segítséget a háttérmunkálatokhoz: a gyermek – és babafotózások alkalmával anyukát vagy apukát magam mellé hívom, majd megkérem, hogy bohóckodjon – és tádááám, így születnek a természetes mosolyok.

A stúdióban játékokat is használok a hangulat oldására. Félévestől kétéves korig zárt térben dolgozom, hiszen a kicsik ekkor még mászkálnak, mindent megfogdosnak, a szájukba vesznek, így higiéniailag is ez a legbiztonságosabb környezet. Egyébként természetben sokkal könnyebb gyerekeket fotózni, mivel nagyobb mozgástér áll a rendelkezésükre. A kültéri képeket késő délután, estefelé szeretem készíteni, akkor már nem olyan erősek a fények, kevesebb árnyék van az arcon, és sokkal szűrtebb, finomabb hatást kelt a fotó. Így sikerült megőrizni Szofi arcának finom részleteit.

Tökéletes Pipacsos Gyermekfotózás Babaemlekek.hu

 

Mivel a pipacsmező csak rövid ideig pompázik ilyen szép színekben, így kizárólag a nyár eleje az ideális egy ilyen gyermekfotózáshoz. Rengeteg pipacsos helyet ismerek, ahol hasonló képeket tudok készíteni legközelebb akár a Te gyermekedről is…

 

Ha te is szeretnél pár képet a gyermekedről, írj nekem

Még több képért kövess az intagramon is

Facebookon már biztosan követsz, de azért ide linkelem

Árakról pedig itt tájékozódhatsz

Babafotózás Budapesten

 

Szűcs Detti fotós
babafotós
SZŰCS DETTI fotós
A nevem Detti. 3 gyermekes édesanyaként tudom mennyire fontos, hogy gyermekeinkről minél több maradandó emlékünk legyen, elsősorban a legkisebbeket fotózom 0-tól 3 éves korig, de kültéren örömmel készítek a nagyobbacskákról is emlék képeket.
Kategóriák
Instagram