Share

Miért fontos a gyermekfotózás?

Az együtt töltött pillanatokat érdemes rendszeresen, évente megörökíteni, hiszen a felhőtlen gyermekkor szinte pillanatok alatt elszáll. Műtermi körülmények között sokkal kevesebb lehet a zavaró tényező, és a fotóstúdiómban minden technikai berendezés adott az ideális, profi gyermekfotók készítéséhez.

A gyermekfotózás rengeteg türelmet igénylő feladat, minden szülő gőzerővel próbálkozik megörökíteni a csemeték pillanatait, fontos eseményeit. Természetesen egyre több fénykép készül otthoni készülékekkel, telefonnal vagy családi fényképezőgéppel, de ezek közül csak kevés lesz igazán tökéletes. Biztosan észrevettétek már, hogy ez sajnos nem egyszerű feladat, de a gyerekeknek nem kell sok ahhoz, hogy azonnal fülig érjen a szájuk.

Egy profi gyermekfotós kellő gyakorlattal rendelkezik és tapasztalatból tudja, hogy mikor milyen beállítás lehet sikeres, milyen színekkel érdemes dolgozni, melyik napszak a legtökéletesebb a kültéri gyermekfotózás lebonyolítására, vagy éppen beltéri fotózáson milyen háttérrel érdemes dolgozni.

Fontos tudnivaló továbbá, hogy a gyermekfotózás nem azonos az újszülött – és babafotózással. A kétévesnél idősebb gyermekek már markáns személyiségjegyekkel rendelkeznek, s könnyebben motiválhatóak, mint a kisebb babák, ezért a gyermekfotózás más ritmusban zajlik, mint egy babafotózás vagy újszülöttfotózás.

01

Milyen a stúdióm?

Budapesti fotóstúdiómban folyamatosan változó, prémium minőségű fotóhátterek közül válogathattok, így minden egyes alkalommal egyedi, egyéni képeket tudok készíteni a gyermekekről. A kisebb gyermekek szívesen öltöznek a kedvenc mesehősük, rajzfilmsztárjuk jelmezébe gyermekfotózások alkalmával, így már nem is kell erőltetni a jókedvet, a vidámságot, hiszen a gyerkőc őszintén fog a kamerába mosolyogni.

Nagyobb gyermekekről pedig „felnőttes”, komolyabb portréfotók is készülhetnek. Nyilvánvalóan akkor lesznek igazán őszinték a képek, ha a mosolyokért nem kell erőlködni. Fotóstúdióm kifejezetten gyermekbarát, rengeteg fotókellékkel felszerelt, ami nagy segítséget jelent a gyermekfotózás során a feszültségoldásában. Mindez természetesen elengedhetetlen, amennyiben valósághű és vidám pillanatokat szeretnénk viszontlátni.

Gyermekfotózásra nem csak a kiválóan felszerelt fotóstúdiómban van lehetőség: ha az időjárás engedi, akkor szabadtéren is alkothatunk csodás képeket. A tavaszi és nyári időszakban kiváló fotózási helyszínül szolgálhat a virágzó, zöldellő természet: rengeteg gyermeket fotóztam már lila színben pompázó levendulamezőn, pirosló pipacsmezőn, napsárga repceföldön, vagy akár köztéri parkban. Kültéri fotózás szempontjából az ősz a kedvenc évszakom, hiszen a lombhullás idején látható színekből lehet a legszebb hátteret varázsolni. Téli hónapokban nem ajánlatos kisgyerekkel a kültéri fotózás. Egyrészt nem szeretnénk megkockáztatni egy kiadós megfázást, másrészt a hidegben dideregve a mosolygás inkább vicsorgás, és valljuk be, őszinte pillanat lenne, csak kevésbé előnyös.

01 2

Gyermekfotózási kellékek

A fotóstúdiómban többféle jelmez és ruhácska áll legkisebb vendégeim rendelkezésére, amelyeket természetesen térítésmentesen használhattok a fotózás során. A fotózás árát a kellékhasználat nem befolyásolja, de a képek készülhetnek persze gyermekeitek kedvenc ruhájában is. Fontos azonban tudni, hogy a mintás ruha elvonja a figyelmet az arcról, így azt érdemes otthon hagyni. Persze kivételt is tehetünk, amennyiben a gyermek kedvenc ruhája mintás, hiszen a kényelem és az oldottság kéz a kézben jár.

A gyermekfotózás során természetesen van lehetőség átöltözésre, háttércserére, készülhetnek testvérfotók és családi képek is többféle látószögből, különböző beállításokkal. A legfontosabb, hogy bízzatok a gyermekfotósban, hiszen e nélkül nem készülhetnek tökéletes képek. Természetesen a fotózás előtt megbeszéljük, hogy milyen témát szeretnétek, de a többit nyugodt szívvel bízzátok rám. A fotók hangulata sokféle lehet: ünnepélyes, laza, komoly, teljesen természetes vagy akár vicces is.

Akciós Fotózás Budapesti Műteremben

Melyik a megfelelő alkalom a gyermekfotózásra?

Az év során ünnepi alkalmak is lehetőséget biztosítanak a gyermekfotózásra, ilyenek például a születésnapi gyermekfotózás, a húsvét, a karácsony, az anyák napja vagy az óvodai ballagás utáni fotózás. Természetesen ünnepeken kívül is érdemes gyermekfotózásra hozni a csemetét, hiszen a gyermekkor rengeteg olyan mesés pillanatot tartogat, amelyekről kár lenne lemaradni, s amelyekre örökké emlékezhetünk egy művészi gyermekfotóval. Arról nem is beszélve, hogy egy fotózás remek alkalom lehet a családi csapatépítésre is, ami plusz élményt jelenthet szülőknek és gyermekeknek egyaránt.

A kicsiknek kifejezetten emlékezetes alkalom, hiszen egy gyermekfotózás során mindenki a csemetére fókuszál, és melyik gyermek ne szeretné, ha ő lehetne a figyelem középpontjában? Tapasztalataim alapján a legtöbb gyermek kellemes élményként gondol vissza a gyermekfotózásra és élvezi minden pillanatát.

A fotózás napján szánjatok elég időt a készülődésre, hogy kiegyensúlyozottan érkezhessetek hozzám. Mindnyájunknak könnyebb lesz, ha nem kell kapkodni és rohanni. A gyermekfotózásra szánjatok legalább 2 órát, de ha van rá lehetőség, ne szervezzetek közvetlenül utána fix időpontos programot, mert bizonyos esetekben tovább is tarthat a fotózás, mint azt előre elterveztük – néha a gyermekeknek kell több idő az oldódásra. Senkinek sem jó, ha idő előtt végzünk, mert egyik helyről a másikra kell rohanni. Kisebb gyermekeknél célszerű, ha elhozzátok a csemete kedvenc játékát, így igazán otthonossá tudjuk tenni a fotózás helyszínét, könnyebb lesz vidámságra hangolni a gyermeket.

A felszabadult hangulat látszódni fog a képeken is, ez tuti! Ha bármilyen oknál fogva késtek, vagy egyáltalán nem tudtok eljönni a megbeszélt időpontra, akkor tiszteljetek meg azzal, hogy időben szóltok. Mindenkivel előfordul néha az ilyesmi.

12 2

Ajándéknak is tökéletes

A gyermekfotózás kétéves kortól ajánlott, ennél fiatalabb gyermekeknél babafotózásra van lehetőség. Fényképes ajándéktárgyakat is tudtok készíteni az elkészült képekből, amihez szívesen adok ötleteket. A gyermekfotózáson készült képek kiváló ajándékok lehetnek vászonkép vagy album formájában, a nagyszülőknek pedig naptárat is lehet nyomtatni a folyamatosan növekvő gyermek képeiből. Ennél egyedibb ajándékot keresve sem találhatnátok a büszke nagyszülőknek, akiket akár évről évre is meglephettek egy ilyen szuper ajándékcsomaggal.

Gyermekfotózás Budapesti Fotóstúdióban

A gyermekfotózás utáni tudnivalók

A képek átadása digitális formában történik. Egy privát képválogatón keresztül kiválaszthatjátok a szerintetek legjobban sikerült fotókat, amelyeken utómunkával finomítok, majd kétféle méretben átadok. A kidolgozási idő maximum három hét. Igény szerint papírképeket, vászonképeket is kérhettek, amit külső nyomdában készítenek el a kész fotókból. Fontos tudnivaló, hogy a nyers, kidolgozatlan anyagokat nem áll módomban átadni, csak a profi kidolgozású fotók képezik a gyermekfotózás csomagok tartalmát.

06 3

A gyermeki őszinteség művészi képeken köszön vissza

Ha úgy döntöttél, hogy felkeltettem az érdeklődésedet, s szeretnéd Te is megőrizni a gyermeked gyorsan elmúló, csodálatos pillanatait, akkor bátran kérj időpontot gyermekfotózásra, hidd el, hogy a legjobb kezekben lesztek nálam! A minőség és profizmus mellett fontos szempont, hogy jó kapcsolatot ápoljak a hozzám érkező vendégekkel, hiszen így teremthetünk családias légkört, ami a kamera előtti feszengéstől is megszabadíthatja a kisebb-nagyobb gyerekeket.

Tapasztalataim alapján az első megszeppent alkalom után már minden gyerkőc a következőt várja. Nekem ez hatalmas visszacsatolást jelent, ami az elkövetkezendő évekre is bőven ellát motivációval, ami valljuk be, elengedhetetlen a minőségi munkavégzéshez. A gyermekfotózás nekem nem csak munka, hanem hobbi és szenvedély is, s többek szerint ez a képeimen is látszik.

Ha nálam szeretnéd „megállítani az időt”, akkor ne habozz! A naptáram gyorsan megtelik, érdemes mihamarabb lecsapni a mindenki számára legmegfelelőbb időpontra!

Budapesti gyermekbarát fotóstúdióm ajtaja előtettek mindig nyitva áll!

10 2

Ha Te is szeretnél gyermekfotózáson részt venni, írj nekem

Még több képért kövess az intagramon is

Facebookon már biztosan követsz, ha mégsem, akkor itt megtalálsz

Pinteresten is vannak csodaszép fotóim

Rólam mondtátok

Törteli Csilla: Nagyon kedves és emellett nagyon profi is! A lányaimnak fényképező-undortiszük van, de Detti róluk is szuper képeket készít!
Ilcsik-Szabó Mónika: Évek óta ő fotóz minket. Még sosem csalódtunk! A kislányom sokszor kérdezi, hogy mikor megyünk megint Dettihez?
Szik-Kiss Bea: Nagyon gyorsan kaptam időpontot tőle, és nagyon hamar készen lettek a kismama fotóink is. Detti nagyon kedves és türelmes, ès nem mellesleg csodás képeket készít. Szívből ajánlom!
Sári – Szabó Farkas: Dettinél voltunk már kismama fotózáson is és visszatértünk hozzá az 1. születésnap és karácsony fotózásához. Rengeteg ötlettel és kellékkel rendelkezik Detti, kreativitása és türelme határtalan. Végig tudta a kislányunk figyelmét tartani, mosolyogtatni őt. Nem csak fotózásra, hanem egy baráti viszontlátásra is mentünk hozzá. Minden évben fogunk menni Aki egy oldott, családias hangulatú, könnyed fotózásra vágyik SZUPER képekkel eredményként, csakis Dettihez menjen!
Hirth Ádám: Rengeteg fotózását láttam, ezért el tudom mondani, hogy évek múlva nagyon nagy élmény lesz visszanézni ezeket a remek képeket. Nagyon nagy élmény egy fotózás, akár a szülők, akár a gyerekek számara is. Mindenkinek ajánlom, és nem csak egyszer, hanem évente fordulnék hozzá, ha lenne gyerekem.
Viszlóczki Bálint: Detti már többször is fényképezett minket. Kedves, gyerekszerető és profi fotós . Anya nekünk mindenből a legjobbat szeretné ,ezért is járunk hozzá. A húgom egy izgő-mozgó , de még róla is tud képet készíteni. 
Zsigri Bernadett: A szebbnél szebb dekorációk és kiegészítők kombinálva Detti végtelen türelmével és kedvességével.... Na meg persze ügyességével Csodálatos képek készültek

Őszi Gyermekfotózás Maximmal
Levi Vagány Születésnapi Gyermekfotózása Budapesten 2020
Bogi Mosolygós Levendulás Fotózása 2019