Home/Gyermek / Szofi és a pipacsok

Szofi és a pipacsok

 

Szofi négyéves nagylány. Szülinapját minden évben fotózással ünnepli a család, így nem először dolgoztunk együtt. Legutóbbi találkozónkat a karantén miatt halasztani kellett, ám a képek is bizonyítják, hogy sikeresen behoztuk az elmaradást.

Ez a fotózás eredetileg stúdióban készült volna, mikoris Szofi édesanyja az instámat böngészve pipacsos képekre bukkant – és beleszeretett.

Így kerültünk stúdióból pipacsmezőre.

Változó, hogy a gyerekek közül ki mennyire szereti a fotózást. Vannak, akik izgágák – mint Szofi -, vannak, akik először találkoznak velem, ezért visszahúzódóak, és vannak olyanok, akiket kőkeményen le kell fizetni nasival. Szofi vagány, tűzrőlpattant leányzó, akinek konkrét véleménye van a világról: a habos-babos ruhákból köszöni, de nem kér. Korábban nem kifejezetten rajongott a fotózásért sem, de nagy örömünkre mára már megszerette, és az előző évekhez képest sokkal gördülékenyebben haladtunk.

Minden gyermek másnak örül, másra vigyorog, ezért gyakran kérek szülői segítséget a háttérmunkálatokhoz: a gyermek – és babafotózások alkalmával anyukát vagy apukát magam mellé hívom, majd megkérem, hogy bohóckodjon – és tádááám, így születnek a természetes mosolyok.

A stúdióban játékokat is használok a hangulat oldására. Félévestől kétéves korig zárt térben dolgozom, hiszen a kicsik ekkor még mászkálnak, mindent megfogdosnak, a szájukba vesznek, így higiéniailag is ez a legbiztonságosabb környezet. Egyébként természetben sokkal könnyebb gyerekeket fotózni, mivel nagyobb mozgástér áll a rendelkezésükre. A kültéri képeket késő délután, estefelé szeretem készíteni, akkor már nem olyan erősek a fények, kevesebb árnyék van az arcon, és sokkal szűrtebb, finomabb hatást kelt a fotó. Így sikerült megőrizni Szofi arcának finom részleteit.

Ha te is szeretnél pár képet a gyermekedről, írj nekem: https://babaemlekek.hu/irj-nekem/

Még több képért kövess az intagramon is: https://www.instagram.com/babaemlekek.szucsdetti/

Facebookon már biztosan követsz, de azért ide linkelem 😀 :https://www.facebook.com/babaemlekek/

Árakról pedig itt tájékozódhatsz: https://babaemlekek.hu/csomagok/

 

 

SZŰCS DETTI
A nevem Detti. 3 gyermekes édesanyaként tudom mennyire fontos, hogy gyermekeinkről minél több maradandó emlékünk legyen, elsősorban a legkisebbeket fotózom 0-tól 3 éves korig, de kültéren örömmel készítek a nagyobbacskákról is emlék képeket.
Kategóriák
Instagram